TKO SMO MI IZ VRTIĆA TOČKICE?

Dječji vrtić Točkica je privatna ustanova za njegu, odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi. Osnovan je 2006. godine pod vodstvom ravnateljice i odgojiteljice Klare Čičak. Program rada Dječjeg vrtića Točkica verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH. Vrtić je smješten u privatnoj obiteljskoj kući na adresi Josipa Malekovića 22a u Zaprešiću.

Vrtić Točkica odlikuje se bogato opremljenim prostorom, okruženo mnoštvom poticaja koje osmišljavaju naše odgojiteljice. Naša odgpjna skupina je mješovita i kao takva predstavlja okruženje u kakvom djeca najbolje uče. Rad u mješovitim skupinama omogućuje individualno pristupanje djeci, ovisno o njihovim sposobnostima i interesima, a ozračje u takvoj skupini sličnije je realnom životu gdje djeca emotivno i spoznajno rastu integrirajući se s mlađim i starijim prijateljima.

Cilj vrtića je zadovoljiti dječje potrebe te osigurati kvalitetnu poticajnu sredinu u kojoj će se osjećati voljeno i prihvaćeno i u kojoj će kroz igru imati priliku učiti i istraživati svijet oko sebe te uspostavljati kvalitetne međusobne odnose.

U sklopu redovnog programa često organiziramo:

-         posjete kazalištu ili kazalište dolazi k nama

-         posjete u obližnju knjižnicu, muzej, pekaru, zdravstvenu ambulantu te ostale ustanove koje doprinose poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada naše ustanove

-         izlete

-         sudjelovanje u raznim sportskim aktivnostima kao što su klizanje, plivanje, skijanje i tenis

-         prigodne radionice za djecu i roditelje

Također, svake godine sudjelujemo u ekološko-edukativnoj akciji „Volim Hrvatsku“, u kojoj su naši mališani 2010.godine, na temu „Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode“ osvojili prvo mjesto za najbolji literarni rad u konkurenciji dječjih vrtića Zagrebačke županije, na što smo izričito ponosni.